De toekomst van de aarde

Vanmorgen las ik een stuk van Marcel van Dam in de Volkskrant

Quotes:

“De mensheid is op weg naar slechtere tijden, met meer honger, meer geweld en meer onrecht”.

“Vrij snel kwam ik tot de overtuiging dat we een programma gingen maken over het grootste en beklemmendste probleem van deze en de volgende eeuw. En nog veel erger: de mogelijkheid het tijdig op te lossen bestaat alleen nog maar in theorie”.

“Het ergste is: iedere molecuul CO2 die wordt uitgestoten blijft ongeveer honderdduizend jaar op aarde aanwezig: in de atmosfeer, waar het zorgt voor opwarming, in de oceanen, waar het zorgt voor verzuring en opgeslagen in bos, waarvan steeds meer verdwijnt”.

“Hoe is het mogelijk dat, op enkele uitzonderingen na, de Nederlandse academische wereld, eertijds een bolwerk van maatschappijkritiek, nu zwijgt als het graf als het gaat om een probleem dat alle andere problemen in de schaduw stelt?”

Met dit artikel in mijn hoofd ging ik fietsen. Ik heb nooit een auto bezeten, ik heb een brommer gehad maar die verkocht ik omdat ik het milieu niet wilde vervuilen met mijn uitlaatgassen. Als ik in een bus zit, is die bus vaak bijna leeg. De autowegen zijn stampvol. Waarom rijden we allemaal heen en weer, waarom wordt het dichterbij huis werken niet gestimuleerd? Waarom gaat niet iedereen die dat fysiek kan met de fiets of met de bus boodschappen doen? Laat iedere rijke zijn huidige wagen omwisselen voor een energiezuinig exemplaar.
En dan is er boven al dat verkeerslawaai ook nog een zonnetje en een voorjaarsachtige temperatuur. Half november.
opweg
Ganzen op weg naar het Malieveld

Advertenties

One thought on “De toekomst van de aarde

  1. Wil je meer weten over de toekomst van de aarde lees in de Bijbel.
    “De tragedie van het leven en de wereld is niet dat men God niet kent; de tragedie is dat, Hem kennende, ze nog steeds erop staan hun eigen weg te gaan.” De groet Patricia

test

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s